Фонд Ігоря Янковського організує бізнес-ланч на 69-му Міжнародному Берлінському кінофестивалі

З 7-го по 15-те лютого на Європейському кіноринку (EFM) 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, який є одним із найважливіших у світі місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії, під традиційним слоганом #UkraineIsYourDestination працюватиме Український національний стенд Ukrainian Films.

<p>11 лютого у рамках Co-Production Market відбудеться бізнес-ланч &laquo;Meet Ukrainian Producers&raquo; на 130 осіб, організований Фондом Ігоря Янковського та Асоціацією Helping Hand спільно з Державним агентством України з питань кіно. Про це розповів директор ГО &laquo;Фонд Ігоря Янковського&raquo; Тагір Імангулов під час прес-конференції в Укрінформі, 5 лютого.</p> <p>&laquo;Фонд Янковського сьомий рік поспіль бере участь у найбільших подіях у світі кіно, докладаючи зусиль до просування вітчизняного кінопродукту на найбільших фестивалях. Для представлення українського кіно за кордоном ми обрали формат бізнес-ланчу, як найбільш продуктивний. Ринок копродукції, у рамках якого ми проводимо наш захід, є надзвичайно важливим, бо він створений саме для того, щоб знаходити партнерів для тих проектів, які ще розробляються. Цьогоріч ми забезпечили чотирьом українським продюсерам доступ до всіх можливостей Co-Production Market, а ще п&rsquo;ять продюсерів включені до спеціальної Visitors Program, до якої увійшли 75 учасників з усього світу&raquo;, - наголосив Тагір Імангулов.</p> <p>Директор Фонду Ігоря Янковського також зазначив, що в рамках роботи національного стенду українським продюсерам буде надано можливість проведення окремих презентацій і зустрічей з іноземними партнерами.</p> <p>Головною українською подією на 69-му Берлінале стане світова прем&rsquo;єра&nbsp; українсько-польско-британської стрічки Аґнешки Голланд &laquo;Mr. Jones&raquo;, присвяченої темі Голодомору. Фільм знімався за підтримки Держкіно України&nbsp; до основного конкурсу Берлінале 2019.</p> <p>Ключовим елементом представлення України на Європейському кіноринку стали мотиви робіт української народної художниці Марії Примаченко. Цьогоріч виповнюється 110 років з дня її народження. Завдяки Благодійному фонду &laquo;Творча спадщина родини Марії Примаченко&raquo; казковий і загадковий світ картин мисткині презентуватиме&nbsp; іноземній аудиторії Україну як незвідану і багату на різноманітні образи країну.</p> <p>&laquo;В Україні зараз відбуваються певні &laquo;кіножнива&raquo;: ми збираємо те, що засіяли чотири роки тому. Усередині країни ми вже відвоювали частку у голлівудського кінематографа &ndash; за підсумками 2018 року, національне кіно отримало майже 8%&nbsp; від загального обсягу кінопрокату. Тепер ми готові показати, що український&nbsp; кінематограф досяг того рівня, коли може змагатись за головні призи таких престижних кінофестивалів, як Берлінський&raquo;, - сказав перший заступник Голови Держкіно Сергій Неретін.</p> <p>Для презентації України на Європейському кіноринку Асоціація кіноіндустрії України на замовлення Державного агентства України з питань кіно підготувала каталог &laquo;Українські фільми 2018/2019&raquo; та презентаційний ролик українських фільмів, завершених виробництвом у 2018-му році.</p> <p>&nbsp;</p>