Фонд Ігоря Янковського і Держкіно України провели бізнес-ланч на 69-му Берлінському кінофестивалі

<p>Фонд Ігоря Янковського і Державне агентство з питань кіно 11 лютого 2019 організували і успішно провели Другий бізнес-ланч для українських і зарубіжних продюсерів в рамках Co-Production Market найбільшого у світі 69-го Берлінського кінофестивалю.</p> <p>Цього дня в лаунж-холі Палати депутатів Берліна, яка розташована в історичній будівлі Прусського ландтагу (парламенту) неподалік відомої площі Потсдамер Плац зібралися понад 130 продюсерів із 50 країн світу, щоб познайомитися зі своїми українськими колегами. Co-Production Market &mdash; це індустріальна програма в рамках Берлінського кінофестивалю, для роботи в якій щорічно відбирають близько 600 кінопродюсерів, які мають досвід міжнародної співпраці у виробництві фільмів.</p> <p>Коментуючи цю подію, Ігор Янковський зазначив, що його Фонд от уже сьомий рік поспіль послідовно просуває українське кіно за кордоном.</p> <p>&nbsp;"Кілька років тому ми заклали добру традицію щорічно проводити прийоми "Meet Ukrainian Producers" на Каннському міжнародному кінофестивалі у Франції, які користуються великим успіхом. І ось тепер у Німеччині ми від імені України другий рік поспіль організовуємо зустріч професіоналів на найбільшому в світі Берлінському кінофестивалі. У минулому ми фінансово підтримували роботу Українського національного стенду на Європейському кіноринку, проводили Українські вечірки, привозили на Берлінале молодих кінематографістів. Організація бізнес-ланчів на Co-Production Market &mdash; це новий крок в напрямку розвитку вітчизняної кіноіндустрії, яка почала демонструвати серйозний підйом", &mdash; наголосив бізнесмен і меценат Ігор Миколайович Янковський.</p> <p>Фонд Янковського проводить бізнес-ланчі на Берлінале другий рік поспіль. Головна мета подібних подій &mdash; привернути додаткову увагу до України та розширити горизонти співпраці українських і зарубіжних продюсерів. Завдяки тому, що Україна вдруге поспіль виступила господарем бізнес-ланчу, глава Держкіно Пилип Іллєнко отримав можливість провести презентацію Української кіноіндустрії в рамках Country Session. Цей формат полягає в тому, що представники чотирьох відібраних країн презентують можливості своїх країн і дають відповіді на конкретні питання щодо спільного продюсування фільмів, пояснюють особливості надання державного фінансування. Цьогоріч в рамках кіноринку було заплановано дві такі зустрічі. Для виступу з доповідями були запрошені представники України, Канади, Норвегії та Німеччини.</p> <p>Минулоріч після першого українського бізнес-ланчу з ініціативи Фонду Янковського відбулася зустріч керівництва Co-Production Market з представниками української кіноіндустрії, на якій обговорювалося, як збільшити представництво наших співвітчизників на цьому майданчику.</p> <p>Тепер, завдяки наполегливості та послідовності Фонду Янковського та Держкіно, цьогоріч вже 9 відомих українських продюсерів були акредитовані для участі в усіх активностях Co-Production Market. Це відкрило їм доступ до всіх індустріальних подій кіноринку &mdash; навчальних семінарів, майстер-класів, круглих столів і багатосторонніх зустрічей, в рамках яких є можливості пошуку партнерів для спільного кіновиробництва.</p> <p>"Ми дуже раді співпрацювати з командами, які мають намір створювати кіно у міжнародній копродукції. Це високий рівень можливостей. І таку співпрацю кілька років поспіль ми вже маємо з українськими продюсерами, &mdash; зазначила керівник Co-Production Market Мартіна Блайс.</p> <p>Через безпрецедентну активність українських кінематографістів на 69-му Берлінале, столицю Німеччини відвідали віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко і міністр культури України Євген Нищук. Вони не тільки побували на прем'єрі українсько-польсько-британської стрічки "Містер Джонс" відомого режисера Агнешки Холланд, який був відібраний для участі в основному конкурсі кінофестивалю, а й ознайомилися з роботою українського стенду на Європейському кіноринку і відвідали український бізнес-ланч на Co- Production Market.</p> <p>На 69-му Берлінському кінофестивалі крім копродукційного фільму про Голодомор в основному конкурсі, Україна була представлена ​​на Європейському кіноринку збільшеним національним стендом "#UkraineISYourDestination", який організували Держкіно та Асоціація кіноіндустрії України (АКУ) за підтримки вітчизняних кінопродюсерів. Також відбулася традиційна Українська вечірка на Берлінале, яка викликала величезний інтерес гостей кінофестивалю.</p> <p>"Берлінале" &mdash; міжнародний кінофестиваль класу "А", який вважається одним з найпрестижніших і найвідвідуваніших кінофестивалів світу. Щорічно проводиться з 1951 року в столиці Німеччини. В рамках "Берлінале" працює Європейський кіноринок (EFM), який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів кіноіндустрії: виробників, дистриб'юторів, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринку.</p> <p>Фонд Ігоря Янковського &mdash; український благодійний фонд, заснований Ігорем Янковським. Благодійна організація, що об'єднала однодумців спільною метою &mdash; розробкою і впровадженням освітніх і культурних програм в Україні.</p>