Фонд Ігоря Янковського оголосив про старт VІI-го Всеукраїнського Конкурсу дитячого малюнку "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!"

<p>В Україні стартує наймасштабніший Конкурс дитячого малюнку! 1 червня 2019 року Благодійний Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" почав прийом робіт учасників на VIІ-й Всеукраїнський Конкурс дитячого малюнку. Цьогоріч тема конкурсу як завжди креативна і надзвичайно актуальна: "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!". Прийом робіт триватиме до 1 вересня включно.</p> <p>Організатори мають на меті привернути увагу дітей та юнацтва до глобальної екологічної катастрофи, викликаної діяльністю людини, охорони й примноження природнього багатство і краси Землі, та заохочення до захисту та збереження її від екологічних лих.</p> <p>"Дика природа зникає з безпрецедентною швидкістю, буквально протягом життя одного покоління. За даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) щорічно з поверхні Землі зникає 13 млн гектар лісу — це ділянка розміром з Греції. Щодня вимирає до 70 видів рослин і тварин. Якщо так триватиме й надалі — вже в найближчі роки на Землі залишиться лише третина від тієї кількості живності, яка жила на планеті ще у 1970 році.  А це вже катастрофа не тільки для тварин і рослин, але і для всього людства", - йдеться у заклику благодійного Фонду Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".</p> <p>Пофантазувати на тему «НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО!» запрошуються юні художники віком від 5 до 17 років включно. Щоб стати учасником конкурсу, потрібно створити малюнок на вказану тему, форматом  А3 або А2. Творча робота (малюнок) може бути виконана у будь-якій техніці — олівцем, фарбами, фломастерами, пастеллю — як підкаже фантазія юному художникові.  Переможців, котрих визначить журі за результатами Конкурсу, буде нагороджено цінними подарунками.</p> <p>За словами організаторів конкурсу, щорічно на розгляд професійного журі надходить величезна кількість дитячих робіт і всі вони гідні нагороди. З кожним роком кількість малюнків збільшується: якщо в 2016 році на конкурс надійшло понад 500 робіт від 488 юних художників України, то минулоріч — рекордні 1053 роботи від 1013 юних художників з 23 областей України. Всього ж за 6 років проведення Конкурсу в ньому взяло участь більше чотирьох тисяч юних художників з усієї України.</p> <p>Конкурс має добру традицію включати до складу членів журі учасників попередніх конкурсів середньої та старшої категорії. Так, роботи художників-початківців оцінювали Владислава Гречкосій - переможниця І конкурсу "Мій рідний край - Україна" та ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Янна Дубнікова - переможниця ІІ конкурсу "Моя мирна Україна", Марія Зволинська - переможниця ІІІ конкурсу "Віра. Надія. Любов." та Лілія Дорошенко, переможниця ІV-го конкурсу "Україна шлях до миру" та V конкурсу  "Україна - Земля талантів" Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку.</p> <p> </p> <p>Традиційно після підбиття підсумків Конкурсу формується виставка фіналістів, яка експонується в Києві. За роки проведення Конкурсу роботи юних українців були показані на  великих виставках, зокрема в Культурному центрі України в Парижі, штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, в будівлі Європарламенту в Брюсселі та під час Економічного форуму в м. Криниця-Здруй (Польща).</p> <p>У 2017 році Фонд Ігоря Янковського спільно з Міністерством культури України організували виставку переможців п'яти минулорічних конкурсів дитячого малюнку в стінах Міністерства. Це викликало позитивні відгуки, як самих співробітників держустанови, так і численних гостей, зокрема членів зарубіжних делегацій, які ознайомилися з творчістю юних українських художників.</p> <p>Для ознайомлення з умовами конкурсу - обов’язково відвідайте: </p> <p>-          сайт Фонду в Інтернеті:  www.iff-charity.org</p> <p>Для розуміння правил участі — обов’язково прочитайте:</p> <p>-          Положення конкурсу за посилання www.iff-charity.org. РОЗДІЛ КОНКУРС МАЛЮНКІВ.</p> <p>Для оформлення участі, обов’язково заповніть та надішліть нам:</p> <p>-          Заявку на участь у Конкурсі;</p> <p>-          Авторський договір про передачу виключних майнових прав на твір образотворчого мистецтва.</p> <p> </p> <p>Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього»:</p> <p>Якщо Вас цікавить додаткова  інформацію про Конкурс,<br /> будь ласка, телефонуйте за номерами: </p> <p>+38 (067) 247 59 31,</p> <p>+38 (067) 550 35 90.</p> <p> </p> <p> </p>