Фільм Нарімана Алієва "Додому"(EVGE) показали у Голлівуді

В рамках промо-кампанії фільму "Додому"(EVGE) на здобуття премії Оскар за найкращий фільм іноземною мовою, яку щорічно вручає Американська кіноакадемія, а також премії Золотий глобус Голлівудської асоціації іноземної преси Лос-Анджелес відвідали режисер фільму Наріман Алієв і продюсер Володимир Яценко.

<p>19 і 20 листопада у Голлівуді відбулися покази фільму "Додому" (EVGE) у найстарішому кінотеатрі The Montalban у рамках "LA TIMES &amp; THE ENVELOPE SCREENING SERIES" і закритий показ для членів Американської кіноакадемії у Soho House. Також у рамках промо-кампанії організували обід для членів Американської кіноакадемії, на якому вони могли поспілкуватися з режисером і продюсером фільму. Після кожного показу відбувалися сесії запитань і відповідей, які модерували провідні кінокритики газети Los Angeles Times і популярного сайту Ioncinema.com.</p> <p>"Для нас велика честь представляти Україну в перегонах за Оскаром і Золотим Глобусом цьогоріч. З кожним роком Україна все більше інтегрується до європейського кінопроцесу, зараз також починаються подібні процеси в бік північноамериканського континенту. Нам належить подолати ще дуже довгий і складний шлях, але головне, що перші кроки вже зроблено", - заявив Наріман Алієв.</p> <p>Тревел-грант на поїздку представників знімальної групи "Додому"(EVGE) до США виділив Фонд Ігоря Янковського, який декілька років поспіль послідовно підтримує молодого режисера Нарімана Алієва.</p> <p>"Я вважаю, дуже важливим підтримувати молоді таланти України, які своєю творчістю прославляють нашу країну. На талановитого режисера Нарімана Алієва ми звернули увагу ще тоді, коли він знімав свої перші короткометражки. Після цього з нашою допомогою він відвідав Каннський та Берлінський кінофестивалі, та фестиваль короткометражних фільмів у Палм-Спрінгс (США). Дуже цікаво було спостерігати, як за ці роки підвищувалася його майстерність, в результаті його повнометражний дебют цьогоріч відібрали до офіційного конкурсу престижного кінофестивалю в Каннах. Тому не дивно, що після офіційного висунення фільму Нарімана Алієва на Оскар від України, я вирішив виділити тревел-грант на поїздку до Голлівуду&rdquo;, - зазначив бізнесмен і меценат Ігор Янковський.</p> <p>У драмі "Додому" (EVGE) розказана історія взаємин батька і сина. У кримського татарина Мустафи вмирає його первісток, Назім. Батько приїздить до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у фільмі зіграли Ахтем Сеїтаблаєв і Ремзі Білялов.</p> <p>Світова прем'єра стрічки відбулася в рамках програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. У вітчизняний прокат повнометражний дебют Нарімана Алієва вийшов 7 листопада. Фільм вже відзначили нагородами на кінофестивалях у Одесі, Варшаві, Стамбулі та Бухаресті.</p> <p>Фонд Ігоря Янковського впродовж багатьох років послідовно просуває молоде українське кіно за кордоном. Завдяки цій підтримці українські делегації отримують можливість взяти участь у роботі найбільших міжнародних кінофестивалів - у Каннах, Берліні, Карлових Варах, Локарно, Талліні та Торонто. Також завдяки допомозі Фонду Янковського за останні роки успішно провели Дні українського кіно в Мюнхені, Парижі, Лондоні, Амстердамі, Будапешті та Римі.</p>